"Ne forduljatok halottidézőkhöz, és ne tudakozódjatok jövendőmondóknál, mert tisztátalanokká teszitek magatokat velük. ... 10Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát vagy leányát áldozatul elégeti, ne legyen varázslást űző, se jelmagyarázó, kuruzsló vagy igéző! ... 12Mert utálatos az ÚR előtt mindaz, aki ilyet cselekszik."

 

 

Mobilos ördögűzést tanítottak Rómában

Egyhetes képzésre gyűlt össze kétszáz ördögűzőtanonc a hét elején Rómában, hogy megtanulják, hogyan kell elbánni a pokolbéli démonokkal, ha kell, akár mobiltelefonon keresztül. A katolikus egyház azért tartott gyorstalpalót, mert a hívei körében nagyon megnőtt az igény az ördögűzésekre az utóbbi időben – írja a Reuters.

A tanuló, többségükben papok az afrikai boszorkányságról tanultak, arról, hogyan különböztessék meg a mentális betegségeket a megszállottságtól, illetve lépésről-lépésre magyarázták el nekik a démonok szakszerű elűzésének folyamatát.

Ernest Simoni, 89 éves albán bíborost különösen felvillanyozta az előadás, amelyik arról szólt, hogyan használható mobiltelefon az ördögűzéshez.

„Felhívnak, és beszélünk: így kell csinálni. Latinul olvasom fel az ördögűző imádságokat a telefonba, mintha személyesen végezném el hosszú rituálét” – magyarázta Simoni.

Bár hivatalos adatok nem állnak rendelkezésre, a katolikus egyház azt állítja, egyre több démoni megszállás történik világszerte.

„A kurzus hasznos, mert teljes rálátást ad az ördögűzést végző papoknak erre a multidiszciplináris folyamatra” – mondta a tanfolyamot szervező Giuseppe Ferrari professzor.

A képzésen nem csak papok vettek részt, hanem teológusok, egyháztörténészek, pszichológusok, orvosok, és kriminológusok is. Ez persze nem azt jelenti, hogy a tanfolyam végén kapott bizonyítvánnyal mindannyian végezhetnének ördögűzést a jövőben, hiszen azt csak papok tehetik, kizárólag püspöki engedéllyel. Arra viszont jogosultak lesznek, hogy jelen legyenek ilyen szertartásokon, és imáikkal támogassák az ördögűzést végző papot.

Simoni elmondta, hogy ördögűzést kizárólag akkor szabad végezni, ha az orvosok már megvizsgálták pácienst, de semmilyen magyarázatot nem tudtak adni az állapotára. Az albán bíboros hozzátette, hogy a démonokat valójában nem a papok űzik ki a megszállottakból, ők csak eszközök Jézus kezeiben, aki a valódi munkát végzi.

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosh.blog.hu/api/trackback/id/tr2713854342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása