Párbeszéd okoskáknak...

2018.03.30. 07:46

"A józan észbe vetett hit az egyetlen hit, amely a mindennapokban is igazolódik néha."
G B Shaw

 Fletó   a svájci kölcsönökkel bedöntötte a fél ország lakosságát." Súgok: svájci frank alapú, de volt euró alapú, sőt japán jen alapú is, tehát deviza alapú kölcsönről, hitelről van szó.
Ki engedélyezte: Meglepő? A devizahiteleket 2001. nyarán az I. Orbán-kormány engedélyezte, a „2001. évi XCIII. törvény a devizakorlátozások megszüntetéséről, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról” című jogszabállyal." Forrás: Privátbankár.hu: http://m.privatbankar.hu/ci.. Akkor ki a rosszabb alak, Orbán vs.Gyurcsány?
A svájci kölcsönt mindenki saját maga vette igénybe. Senki nem tartott pisztolyt a fejéhez. Viszont Orbán hozta létre aztán amikor 2006-ban szinte fideszes nyert polgármesterségért akkor szinte az összes polgármesteri hivatal felvett ugyanilyen hitelt ha kellett hanem ! Na ki az aki bedöntötte mikor 2010 után egy egy rossz szó után csak ugráltak felfelé a kamatok és ezek a kamatok.A Matolcsy MNB bankban landoltak ? Ebben a svájci- féle hotelben 95%-ban nagyon is a FIDESZ a ludas !!!!!
� GDP növelés nem tartós (szemfényvesztő) változatáról:"A nem tartós változattal több kormány is próbálkozott.
Úgy gondolták, némi "pénzfröccsel" beindul és jobban megy a motor.Kétségtelen, a kereslet megugrása egy időre megnöveli a nemzeti jövedelmet. Ám ha a kereslet növekedését hitel finanszírozza, akkor ez egy
halasztott ügylet lesz, hiszen később jön a "fröccs" böjtje. "A devizahitel ami a fidesz alatt jött be, nem volt rossz ,2010-ig. Aztán elszabadult néhány fideszes pofarázó politikus, és ugrott +20% ot aztán elmen  t az EUR/ CHF árfolyam. No de miért ment fölfelé a kamat? Meg havonta kezelési költség, meg anyja kínja.No ez már az utolsó 8 évben volt. Az ellenzéki FIDESZ meg kimondottan segítőkész, konstruktív országérdekű ellenzék volt. sokat nem értek el. De ez nem volt indok arra, hogy utána a "nincs" semmi, Államcsőd közeli állapot után mindent ellopjanak.
Tudod mit? inkább hazudj szépeket, mint hogy meglopsz nap mint nap. Valójában: A deviza középárfolyamok a kormányváltást megelőző naptól a mai napig, az MNB honlapján rendelkezésre állnak.
A rendelkezésre álló adatokból világosan látható, hogy a 2010. május 29-i kormányváltás óta eltelt csaknem 8 év alatta forint mindössze 14%-al gyengült az euróhoz képest!

Wechselkurs ab 2001 in Euro:

Jahresdurchschnitt 1 Schweizer Fanken -> Euro

2007 0.60886
2015 0.937363

Azt jelenti, hogy a válság hatására a svájci frank menekülő valuta lett és 2007-2015 között az euróhoz képest is 54 %-al drágult.

Kósa -Szijjártó nincsen olyan helyzetben, hogy befolyásolhatná az euró svájci frankhoz viszonyított árfolyamát!
A szétlövetés  úgy látszik amnéziás vagy.  2006-ban a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén a FIDESZ azt javasolta hogy a rendőrök éles lőszert használjanak /ők biztos azt fognak ha szükségét érzik/. Hja kérem a szelektív emlékezés.Fletó mikor miniszterelnök volt, miért tette tönkre az országot. Miért nem vezette be mindezt amit most ígér. Akkor is hazudott, és most is. Nem szeretem egyiket sem, de ha választanom kell, akkor a kisebb rosszra szavazok. Hazugokból, kóklerekből már elegem van. 

Orbánt börtönnel fenyegetik, a fletónak már rég óta ott kellene ülni a mai napig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosh.blog.hu/api/trackback/id/tr2013789796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása