Keserű történet

2016.10.09. 13:43




A kapitalizmus vagy piacgazdaság olyan gazdasági rendszer, amelyben a termelési tényezők többségében magántulajdonban vannak, miket haszon elérésének céljából működtetnek, és ahol a termelt javak és szolgáltatások elosztását túlnyomórészt a szabad piac határozza meg.

A kapitalista, tőkés gazdaságok meghatározó eleme a tőke. E gazdaságok növekedését a tőke felhalmozódások és a bankok hitelei biztosítják, amelyek a gazdaság megtakarításainak összegyűjtésével fedezik az újabb és újabb befektetéseket.

A kapitalizmus feltételezi a piaci mechanizmus működését, ahol a magántulajdonban lévő termelési tényezőket és a megtermelt javakat a kereslet és a kínálat alakulása szerint cserélik el.



A Parlament előtt tüntettek a Népszabadságért: drága baloldal nagyon rövid az emlékezet .Anno megkérdezném a verseny kapitalizmus megszületésénél ki bábáskodott hogy megszülessen, most meg diktátorozunk és szabadságért kiáltunk. Félország elvesztette a munka helyét és biztos megélhetését, akkor miért nem volt fontos.az emberek védelme .Addig míg nekem jól megy addig nem érdekes,csak ha saját bőrömön érzem.Vissza utalhatnék az úgy nevezett szakszervezetre,aki hivatott a rászorulók védelmét ellátni.Uram bocsá ki züllesztette széjjel jelképes szerepére kárhoztatni szíveskedtek. Van egy réteg aki mindenek felet képzeli önmagát .mert megszokták.Demokrácia bajnokai elviselik minden szégyenkezés nélkül hogy más viselje el a felhalmozott veszteségeket. Miért is ?

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosh.blog.hu/api/trackback/id/tr7311782989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása