Izrael Állam 1948. május 14-én alakult meg, amikor a brit mandátum lejárta előtt pár órával Dávid Ben Gurion kikiáltotta létrejöttét; Izraelben a zsidó naptár szerinti napon emlékeznek meg a Függetlenség Napjának keresztelt évfordulóról.A palesztinok eközben a "palesztin nemzeti katasztrófa" (Izrael állam megalakulása, a palesztin lakosoknak a brit Palesztinából való tömeges elmenekülése) évfordulójáról emlékeztek meg, korántsem emelkedett hangulatban. Szalám Fajjád palesztin kormányfő jelenlétében a ciszjordániai Rámalláh közelében felavatták a "hazatérés táborát", hangsúlyozandó, hogy ragaszkodnak azokhoz a területekhez, ahonnan Izrael megalakulásakor - a történelmi Palesztina háromnegyed részéről - elűzték őket. Az eredeti háromnegyed részből mára egyharmad maradt.
Közben a Palesztin nép föl őrlődött élettere a minimálisra csökkent,ma már elemi szükségletek víz élelem áram lakás hiányában függ kedves befogadott vendégétől.Érdemes volt jót tenni meghálálják maguk módján,úgy látszik ez a kiválasztott nép joga.De kérdem én mi jogosítja őket fel erre.Sarkított példa ha egy Palesztinnak életében 4-5ször lerombolják a házát mi marad neki? Csak a bosszú és a gyűlölet önmagáért elvesztett hazájáért,meggyilkolt őseiért.Tudom ez nem megoldás hát vissza kell állítani az eredeti állapotot mondja a törvény.Élni 4méteres beton falak közé szorítani egy népet nem lehet,és nem szabad aki ezt megteszi az számoljon tettei következményeivel!Gondolom Talmud-iskolában a humánus példa tanításánál azzal példálóznak hogy civil városokban korszerű vadászgéppel rakétával lőni , emberekre úgy keresve az ellenséget
nagy dicsőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosh.blog.hu/api/trackback/id/tr641349440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása