Szentendrei magánterületen készül tisztavatásra a szélsőjobb!
A rendőrség és az újjáalakult Magyar Gárda, illetve a Jobbik nyilatkozatai alapján nem kizárt, hogy összecsapásba torkollik a gárda mai, szentendrei tisztavatója. A rendőrség a "szükséges erővel" jelen lesz, s ha kell, beavatkozik, feloszlatja a jogellenes megmozdulást. A gárda, a Nemzeti Egyletek nevű szervezet és a Jobbik is határozott ellenállást ígér, illetve erre mozgósít. "Egyébként talán próbáljátok Izraelben vagy Szlovákiában irtani a nacionalizmust" Anélkül hogy most azon vitáznánk hogy kinek van igaza még a rendőrség sem tartja tiszteletben a magán tulajdont. Te pedig nem védheted meg magadat az éjszaka rád törő rablótól. Én még egy ilyen országot nem ismerek, .ez azért el mond valamit a hőn szeretett hazánk állapotairól. Magántulajdon védelme az nulla, lopni szabad és érdemes minden szinten. Bűnhődjön a tulajdonos. Rég mondom hogy amíg itt nem lesz amerikai mintájú fegyvertartás akkor itt mindenki jöhet mehet mintegy átjáróházban és vihet amit elbír és van fizikai ereje hogy elmozdítsa. A Gárda szükségszerűségét például a tegnapi Sólyom mizéria is jelzi. Előbb a belső gondokat kell megoldani ennek kezdete ,hogy beszélünk tiltakozunk a cigány bűnözés ,a zsidó bankárok ellen ha ezért feloszlatnak egy csoportosulást a napnál világosabb ,hogy igazat beszélnek.Ezt követően lehet tekintélyt elérni Európában.De ezzel az idegeneket kiszolgáló csőcselékkel nem lehet.Tehát választással helyretenni a dolgokat (akit kell a parlamentbe akit kell a börtönbe) azután megoldani a "gondokat" és a ez valakinek a nagy rettegés közben nem tetszik annak a nagy primadonnát idézném:Ha nem tetszik ellehet innen menni. Mivel a rezsim tele van kormánybűnözőkkel, lopnak, csalnak, hazudnak, ezért irritálja őket a tisztességes, becsületes magyar emberekből önkéntesen szerveződő Magyar Gárdának a puszta léte is. A gazembereket mindig irritálják a becsületes emberek. A kettős mérce cigányék félnek és kapával felfegyverkezve csoportosan "járőrözhetnek". Magyarok meg sapkában sem lehetnek, mert azt pl az egri sünök elkobozzák!!!!
A Magyar Gárda honlapján látható óra másodpercre számlálja vissza az időt a ma délután három órára meghirdetett tisztavatóig. A honlap egy augusztus 20-i keltezésű felhívásában tudatja: "A Fővárosi Ítélőtábla ítéletének megfelelően az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 5. § alapján létrehozott, a feloszlatott Magyar Gárda Egyesület jogutódjának nem minősülő Új Magyar Gárda Mozgalom (Magyar Gárda) ünnepélyes eskütételére 2009. augusztus 22-én, szombaton, du. 3 órakor kerül sor magánterületen, a szentendrei Skanzen mellett (Sztaravodai utca). Sajnos az ötvenes éveket idéző rendőrállam már a magántulajdon alkotmányos sérthetetlenségét és a magyar emberek ünnepléshez való jogát sem tartja tiszteletben: a mai napon a szentendrei rendőrség megkereste a terület tulajdonosát és bűncselekmény elkövetését előre vélelmezve kijelentette, hogy a magántulajdonba behatolva ott az ünnepélyes eskütételt fel fogják oszlatni. A Magyar Gárda a szükséges jogi és biztonsági ellenlépéseket megteszi: a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédei a helyszínen teljesítenek szolgálatot, továbbá a Magyar Gárda biztonsági szolgálata a jogellenes hatósági lépések elkövetését a rendelkezésére álló eszközökkel megakadályozza. Kérjük szimpatizánsainkat, hogy az avatás helyszínén minél nagyobb számban jelenjenek meg, ezt az eseményt pedig fénykép- és videofelvételekkel örökítsék meg az utókor (és az esetleges jogi eljárás) részére! A BKV-val érkezők számára a HÉV végállomásától ingyenes buszjáratok állnak az érdeklődők rendelkezésére."
Az előzményekről: a Budapesti Rendőr-főkapitányság a héten hozott határozataiban nem engedélyezte a gárda avatásra vonatkozó bejelentéseit, s közölte: ha mégis utcára vonulnak, feloszlatják a rendezvényt. A rendőrségi tiltó határozatok miatt a szervezet bírósághoz fordult, ám az a BRFK-nak adott igazat. Pénteken az Esztergomi Rendőrkapitányság is megtiltotta az Új Magyar Gárda szombatra kérvényezett tisztavató rendezvényét, amelyre kétezer résztvevőt jelentettek be a szervezők. A megyei főkapitányság közlése szerint a kérelmet a rendőrség egyrészt a közlekedés zavarása miatt utasította el, másrészt arra a jogerős bírósági ítéletre hivatkozva, amely helybenhagyta a Budapestre tervezett országos tisztavatásra vonatkozó rendőrségi tiltást.A Fővárosi Ítélőtábla július 2-án feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet. Az indokolás szerint "egy demokratikus társadalomban a közösség számára hasznosnak ítélhető cél sem valósítható meg a demokrácia értékrendjét sértő eszközökkel". A bírói érvelés rámutatott: a Magyar Gárda Mozgalom az egyesület szerves része, a döntés az egyesület felszámolásával szükségképpen a mozgalomra is kiterjed, annak a szervezeti kereteit szünteti meg.A Magyar Gárda alapítója, a Jobbik Magyarországért Mozgalom ezután július 11-én nagygyűlést tartott a Szabadság téren, ahol közfelkiáltással újjáalakították a Magyar Gárda Mozgalmat. A demonstráció után a rendőrség nyomozást rendelt el izgatás és egyesülési joggal való visszaélés vétségének gyanúja miatt.Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea hadnagy közölte: a PMRFK a "szükséges erővel" jelen lesz a szentendrei helyszínen. Függetlenül attól, hogy a tervezett rendezvényt magánterületen tartják, a rendőrségi törvény alapján - szabálysértés vagy bűncselekmény esetén - lehetőségük van beavatkozni. Kérdésünkre, hogy ez oszlatást jelent-e, a szóvivő azt válaszolta, hogy - idézzük - "ha a jogerős bírósági ítélet ellenére a szervezők megvalósítják a jogellenes cselekedetet, a rendőrség a helyszínen fellép ellene".
Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője péntek délután nyílt levélben fordult Bencze József országos rendőrfőkapitányhoz, leszögezve: az Új Magyar Gárda elnevezésű csoport semmilyen formában nem kötődik a feloszlatott Magyar Gárda Egyesülethez. Ezért az esemény minden vonatkozásban a magánélethez való jog keretei közé illeszkedik, így nem bejelentésköteles. Felszólítja Bencze Józsefet arra: tájékoztassa a nyilvánosságot, hogy a rendőrség e magánrendezvénybe valóban be akar-e avatkozni, s ennek mi a jogalapja. Egyúttal felhívja a főkapitány figyelmét, hogy a területen EP-képviselők, kül- és belföldi emberi jogi megfigyelők lesznek jelen.A szervezők kemény ellenállást helyeztek kilátásba. A Nemzeti Egyletek elnevezésű szerveződés pénteken bejelentette, hogy élőláncot von a rendezvény köré. A Jobbik Magyarországért elnöke, Vona Gábor pedig közleményben szögezte le: "A szombati szentendrei Gárda-eskütétel hosszú időre meghatározza a nemzeti oldal jövőjét. A hatalom az elmúlt napokban mindent megtett, hogy erőszakosságával elrettentsen és megfélemlítsen bennünket. (...) A velejéig romlott kormányzat (...) antidemokratikus módon próbálja meg felszámolni a törvénytisztelő és rendpárti erőket, annak meghatározó szervezetét, az (...) Új Magyar Gárda Mozgalmat. (...) A Jobbik csatlakozik a Nemzeti Egyletek civil felhívásához, mi is arra kérünk mindenkit, hogy aki tud, jöjjön szombaton a (...) Sztaravodai utcai magánterületre, ahol a Jobbik családi napot szervez. Én és a Jobbik vezetői ott leszünk (...) A rendezvényen várhatóan ott lesznek EP-képviselőink is, valamint több száz gárdista".

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosh.blog.hu/api/trackback/id/tr561349587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása